Kujdes me frutat dhe perimet që konsumoni! Kjo pjesë e tyre ka shumë pesticide

Advertisement

Pesticidet janë të pashmangshme në jetën tonë, madje edhe ushqimi organik nuk është krejtësisht pa to.

Nuk duhet të harrojmë se ka edhe helme natyrale, ndaj nuk janë vetëm kimikatet që na kërcënojnë. Edhe ushqimi organik nuk është pa pesticide. Shumë hulumtime që na paralajmërojnë sot për pesticidet, kanë treguar se ato mund të gjenden edhe në produktet e tyre, ndonëse vetëm në shtatë për qind të rasteve.

Advertisement

Frutat dhe perimet e rritura në mënyrë joorganike përmbajnë rreth 60 për qind të tyre.

Megjithatë, sipas saj, dozat e këtyre pesticideve nuk janë shumë të larta kur frutat dhe perimet tashmë kanë arritur te konsumatorët.

Prodhuesit e mëdhenj përgjithësisht respektojnë rendin e spërkatjes, ndaj mjafton që këto ushqime të lahen mirë. Gjithashtu, shumica e pesticideve shkatërrohen me trajtim termik.

Për t’u bërë pjesë e page dhe grupit të “Maska.al” ne FB mjafton të klikoni:
Like Page
dhe Join Group
Advertisement