SBASHK-u, shpreson në arritjen e marrëveshjes me Qeverinë

Advertisement

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, ka bërë të ditur se në takim me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të universiteteve, por edhe në takimin e Kryesisë ekzekutive të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, kanë analizuar rrjedhën e protestës së 20 majit.

Sipas këtij njoftimi, gjatë këtyre takimeve është vlerësuar se ky veprim sindikal ka shënuar pjesëmarrje të madhe të sindikalistëve e veçmas të anëtarësisë së SBASHK-ut dhe se, “ata meritojnë respekt të lartë për qëndrimin e dinjitetshëm gjatë marshimit dhe gjatë gjithë kohës sa ka zgjatur protesta”.

Advertisement

“SBASHK shpreh respekt edhe për mirëkuptimin e nxënësve, studentëve dhe të prindërve lidhur me apelin që të premten shkollat e Universitetet të mos punojnë ngase të punësuarit në këto institucione arsimore ishin pjesë e protestës”, thuhet në komunikatën për media të SBASHK-ut.

Ndërsa, thuhet se në këtë takim është diskutuar për hapat e radhët të Bashkimit të Sindikatës së Pavarur të Kosovës dhe SBASHK-ut.

“Në takimin e jashtëzakonshëm të SBASHK-ut me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të universiteteve dhe në takimin e Kryesisë ekzekutive të BSPK-së duke debatuar për hapat e radhës u vendos unanimisht që të respektohet detyrimi dhe obligimi nga Ligji mbi grevat që para se të shkohet në grevën e përgjithshme të aktivizohet ndërmjetësuesi ligjor”.

Për t’u bërë pjesë e page dhe grupit të “Maska.al” ne FB mjafton të klikoni:
Like Page
dhe Join Group
Advertisement