Lindshmëria në rënie, Gjirokastra vijon me numrin më të ulët të lindjeve

Advertisement

Për tremujorin e parë të vitit 2022, numri i lindjeve dhe i vdekjeve ka pësuar rënie.

Krahasuar me tremujorin e parë të vitit të kaluar, rënia llogaritet me 4,2 %, ndryshe 6 mijë e 56 lindje.

Advertisement

Kurse, numri i vdekjeve është 7 mijë e 938. Po ashtu, duke shënuar një rënie prej 22,3 %, krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2021.

Referuar një raporti të fundit nga Instituti i Statistikave (INSTAT), në tremujorin e parë të këtij viti, dy qarqe të vendit kanë shënuar shtesë natyrore pozitive të popullsisë.

Ndërsa, në dhjetë qarqet e tjera, shtesa natyrore e popullsisë është negative.

Qarku, me shtesën natyrore më të lartë është Tirana, me 203 lindje më shumë se sa vdekje, kurse qarku me shtesën natyrore më të ulët është Korça, me 379 vdekje më shumë se sa lindje.

 

Për t’u bërë pjesë e page dhe grupit të “Maska.al” ne FB mjafton të klikoni:
Like Page
dhe Join Group
Advertisement