Pa rrjete sociale prej dy orësh, Facebook bën reagimin e parë

Advertisement

Rrjetet sociale më të përdorura Facebook, Instagram dhe Whatsapp jane jashte perdorimit. Black out-i përfshin Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar, Brazilin, Kuvajtin, Europën dhe më gjerë.

Sipas DownDetector, problemet filluan rreth orës 16:44 BST (11:44 ET) dhe po prekin të gjithë përdoruesit. Deri në orën 17:24 BST, mbi 50,000 njerëz kishin raportuar probleme.
Në një deklaratë, WhatsApp pranon se shërbimi i saj është i fikur:

Advertisement

Ne jemi të vetëdijshëm se disa njerëz po përjetojnë probleme me WhatsApp për momentin. Ne po punojmë për t’i kthyer gjërat në normalitet dhe do të dërgojmë një përditësim këtu sa më shpejt të jetë e mundur.”

Në Twitter, ekzekutivi i komunikimit në Facebook, Andy Stone tha se ata ishin të vetëdijshëm se disa njerëz kishin probleme me qasjen në aplikacionet dhe produktet e Facebook.

“Ne jemi të vetëdijshëm se disa njerëz kanë probleme me qasjen në aplikacionet dhe produktet tona. Ne po punojmë që gjërat të kthehen në normale sa më shpejt të jetë e mundur, dhe kërkojmë ndjesë për çdo shqetësim

Çështja duket se lidhet me një lloj problemi DNS që prek serverët e Facebook. Tre aplikacionet janë në pronësi të Facebook dhe funksionojnë në infrastrukturë të përbashkët.
Ndërprerjet e Facebook ndodhin relativisht rrallë, por priren të jenë të mëdha në ndikimin e tyre sepse ndikojnë në tre nga aplikacionet më të mëdha në botë.
Kompania është shpesh e fshehtë për shkaqet e ndonjë çështjeje dhe nuk ka tendencë t’i shpjegojë ato edhe pasi të rregullohen. Në vitin 2019, për shembull, ajo pësoi ndërprerjen e saj më të madhe në vite – dhe tha vetëm se ishte “shkaktuar një problem” gjatë “operacioneve të mirëmbajtjes rutinë”.
Në një transkript të rrjedhur të botuar në The Verge në 2019, shefi ekzekutiv Mark Zuckerberg vëren se ndërprerje të tilla janë një “problem i madh”. “Çdo problem shpesh mund t’i bëjë njerëzit të fillojnë të përdorin konkurrentët në vend të kësaj”, dhe vuri në dukje se “mund të duhen “muaj” për të fituar besimin dhe për t’i kthyer njerëzit në platformat e Facebook – nëse ata kthehen”.

Për t’u bërë pjesë e page dhe grupit të “Maska.al” ne FB mjafton të klikoni:
Like Page
dhe Join Group
Advertisement