Ardhja e afganëve, Rama: Nuk do të nxjerrim studentët nga konviktet dhe të fusim ata…

Kryeministri i vebdit Edi Rama gjatë inspektimit të rezidencës Studentore Universitare nr. 2, foli rreth strehimit të afganëve në këto ambiente.

Ai tha se duke qenë se mbërritja e tyre në vend po shtyhet, ndoshta nuk do të jetë e nevojshme që afganët të strehohen nëpër konvikte. Por megjithatë sipas tij, këto struktura duhet të jenë gati.

“Megjithëse po shtyhet ardhja e afganëve për shkak të logjistikës atje dhe shtyrjes së fluturimeve kështu që mund të ndodhi që mund të mos nevojiten nëse lirohen strukturat e tjera që kemi bërë gati sezonit.

Por në të gjitha rastet është me rëndësi të jetë e qartë që s’bëhet fjalë për të hequr studentët dhe të sjellim refugjatët afganë, por bëhet për të shfrytëzuar këtë dritare kohe që s’janë studentët”, tha Rama.

Kryeministri i vebdit Edi Rama gjatë inspektimit të rezidencës Studentore Universitare nr. 2, foli rreth strehimit të afganëve në këto ambiente.

Ai tha se duke qenë se mbërritja e tyre në vend po shtyhet, ndoshta nuk do të jetë e nevojshme që afganët të strehohen nëpër konvikte. Por megjithatë sipas tij, këto struktura duhet të jenë gati.

“Megjithëse po shtyhet ardhja e afganëve për shkak të logjistikës atje dhe shtyrjes së fluturimeve kështu që mund të ndodhi që mund të mos nevojiten nëse lirohen strukturat e tjera që kemi bërë gati sezonit.

Por në të gjitha rastet është me rëndësi të jetë e qartë që s’bëhet fjalë për të hequr studentët dhe të sjellim refugjatët afganë, por bëhet për të shfrytëzuar këtë dritare kohe që s’janë studentët”, tha Rama.

 

Për t’u bërë pjesë e page dhe grupit të “Maska.al” ne FB mjafton të klikoni:
Like Page
dhe Join Group
Advertisement