Pesë fazat në të cilat kalon një lidhje dashurie

Lidhja
Kjo fazë njihet edhe si “faza e muajit të mjaltit”.
Ajo shënon fillimin e romancës kur ne vazhdimisht ndiejmë gëzim në praninë e një partneri.
Ndihemi sikur kemi gjetur personin e përsosur për veten tonë dhe jemi absolutisht të pajtueshëm.
Dyshimi dhe mohimi
Ne fillojmë të vërejmë ndryshime midis nesh dhe partnerëve tanë.
Ne zgjohemi nga “ekstazioni i të dashuruarit” dhe zbulojmë se tiparet e partnerit tonë, të cilat dikur i konsideronim ideale, kanë filluar të na mërzisin.
Zhgënjim
Problemet që kemi shtyrë nën qilim po bëhen të dukshme.
Disa njerëz janë gati të reagojnë dhunshëm ndaj çdo gjëje të vogël.
Të tjerët përpiqen të rriten në mënyrë paqësore. Ata investojnë gjithnjë e më pak energji në ruajtjen e marrëdhënies dhe përqëndrohen në marrëdhënien e re të mundshme.
Vendimi
Në këtë fazë, prishjet nervore dhe largimi nga shtëpia pas një grindjeje janë të zakonshme.
Indiferenca është gjithashtu një emocion i zakonshëm.
Ne vendosim nëse do të ndahemi ose do të qëndrojmë në një lidhje dhe do të përpiqemi të zgjidhim situatën.
Dashuri e vertete
Ne pranojmë papërsosmëritë tona dhe të partnerit tonë dhe kuptojmë se nuk ka pajtueshmëri absolute.
Ne ende duhet të punojmë në krijimin e një marrëdhënieje të mirë, por ne dimë të vlerësojmë një opinion të ndryshëm pa shkaktuar një argument.

Për t’u bërë pjesë e page dhe grupit të “Maska.al” ne FB mjafton të klikoni:
Like Page
dhe Join Group
Advertisement