Merrte mijëra euro dhe denonconte grupet rivale, një gazetar në përgjimet e SPAK

 

 

 

SPAK ka vë në hetim një gazetar e dy punonjës në media , pasi sipas SPAK këto persona bën marrëveshje me pjesëtarë të grupeve kriminale për të lobuar për llogari të tyre. Lobimi konsistonte në orientimin e opinionit publik nëpërmjet deklaratave që bënte gjatë emisioneve televizive, ndaj parcelave të kanabisit të bandave kundërshtare, duke mbështetur kështu pandëshkushmërinë e bandës që e financonte.

Mësohet se gazetari nën hetim dhe dy punonjësit e tjerë në media, janë vënë në “lupë” për llogari të operacionit “Shpirti”.  Nga deklarimet e dëshmitarëve të drejtësisë, por edhe përgjimet është arritur të dokumentohet marrja e një sasie të konsiderushme në euro nga gazetari për të marrë pjesë në dy emisione televizive dhe për të fshehur parcelat me kanabis të mbjella nga anëtarët e arrestuar nga Antimafia e SPAK.

Aktualisht hetimet janë duke u zhvilluar në Shqipëri për të dokumentuar përgjegjësinë penale të gazetarit i cili nga provat e deritanishme kishte marrë përsipër lobimin mediatik për llogari të grupit drejtuar nga Ilir Zaimi (Ducellari).

 

 

 

Për t’u bërë pjesë e page dhe grupit të “Maska.al” ne FB mjafton të klikoni:
Like Page
dhe Join Group
Advertisement